Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (Κοιν.Σ.Επ. Κυκλάδων –ALTERA VITA) σε συνεργασία με την ερμηνεύτρια Κατερίνα Παπαδοπούλου και τον Σύλλογο Μικρασιατών Σύρου (χορηγός στη διοργάνωση συναυλίας) διοργανώνει ένα τετραήμερο σεμινάριο παραδοσιακής μουσικής στη Σύρο.

Διδάσκουν οι καταξιωμένοι μουσικοί:

Κατερίνα Παπαδοπούλου (παραδοσιακό τραγούδι) 

Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα & μουσικά σύνολα)

Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι)

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα σε μια όμορφη τοποθεσία της Σύρου στον Μέγα Γιαλό και θα μπορεί να συνδυαστεί με την υπέροχη θάλασσα και τη φιλοξενία των ενοικιαζόμενων δωματίων “Αγνάντι” που βρίσκονται 50 μέτρα από την παραλία. Το σεμινάριο ξεκινάει την Πέμπτη 5 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018. (Αναχώρηση Δευτέρα 9 Ιουλίου.)

Το σεμινάριο φέτος έχει θέμα: ''ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ''.
Στο εργαστήριο θα μάθουμε τραγούδια από τη Μικρά Ασία, που «ταξίδεψαν» και εγκαταστάθηκαν στα νησιωτικά συμπλέγματα του Αιγαίου, σε Βόρειες-Νότιες Σποράδες, Κυκλάδες και Βόρειο Αιγαίο.
Θα μελετήσουμε τοπικά ιδιώματα, αλλά και εξωτερικές επιρροές, τραγούδια που εντάχθηκαν στο ντόπιο ρεπερτόριο, από τις μουσικές παραδόσεις των Μικρασιατών κυρίως, καθώς και άλλων λαών της ευρύτερης Μεσογείου.

https://syrosviolin2.wordpress.com/2018/05/10/3o-%CF%83%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7/