Παραμονή Χριστουγέννων στο Βιβλιοπωλείο Εν Πλω με το POLIS Ensemble και την Καίτη Κουλλιά.

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι σας καλούμε στην παρουσίαση του πρώτου προσωπικού άλμπουμ του συγκροτήματος POLIS Ensemble. 
Η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με κάλαντα και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με τη φιλική συμμετοχή της ερμηνεύτριας Καίτης Κουλλιά.
Στο πλαίσιο της εορταστικής αυτής σύναξης υποδεχόμαστε τον ζωγράφο Χρ. Κεχαγιόγλου και τον ποιητή Σ. Κακίση με αφορμή τη συνεργασία τους στο νέο Ημερολόγιο Τέχνης για το 2018 με τίτλο: ΜΕΛΛΟΝ

Λίγα λόγια για το Άλμπουμ:
Το σεξτέτο POLIS Ensemble έδωσε το όνομά του στο πρώτο προσωπικό άλμπουμ του συγκροτήματος, το οποίο ηχογραφήθηκε ζωντανά στα στούντιο Sierra, Antart και Κ65 με τον Γιώργο Καρυώτη να υπογράφει την ηχητική του επιμέλεια.
Με όχημα τη μουσική αισθητική της ανατολικής Μεσογείου, το ηχογράφημα επιχειρεί ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο συγκίνηση, αλλά και στιγμές έκστασης, με απροσδιόριστο λιμάνι προορισμού… Οι πρωτότυπες συνθέσεις και οι ατμοσφαιρικοί αυτοσχεδιασμοί των μελών του γκρουπ αναδεικνύουν τη μελωδικότητα, όσο και την εκφραστικότητα, των μουσικών οργάνων της Ανατολής, όπως το νέυ, η λύρα, το κανονάκι και το πολίτικο λαούτο, που υποστηρίζονται πότε από τη δυναμική και πότε από τη διακριτική παρουσία του κοντραμπάσου και των κρουστών.
Η συμμετοχή του κορυφαίου Έλληνα σολίστα, Σωκράτη Σινόπουλου, κυριολεκτικά απογειώνει το κομμάτι Bosporus!
Το POLIS Ensemble ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 (αρχικά ως Ορχήστρα Ανατολικής Μουσικής ΠΟΛΙΣ) στην Αθήνα, με το όνομά του -παρότι παραπέμπει συνειρμικά στην Κωνσταντινούπολη- να προσπαθεί να φωτογραφίσει τον αστικό χαρακτήρα της μουσικής έξι ανθρώπων της πόλης όπως είναι οι: Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (πολίτικο λαούτο, κιθάρα), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Θεόδωρος Κουέλης (κοντραμπάσο) και Νίκος Παραουλάκης (νέυ, καβάλ, φλογέρα).


Βιβλιοπωλείο ''Εν Πλω''
Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Εμπορικό Κέντρο Atrium, Αθήνα
E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τ: 211 11 98 900-901
http://www.enploeditions.gr/ , http://www.facebook.com/enploeditions.gr