ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:00, το Δεύτερο Πρόγραμμα τιμά δύο ακρίτες της ελληνικής μουσικής, τον Νίκο και τη Γιασεμή Σαραγούδα, και διοργανώνει συναυλία στο Στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με παρουσία κοινού και απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση.

Ο Νίκος Σαραγούδας (ούτι-τραγούδι) και η Γιασεμή Σαραγούδα (τραγούδι), θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα – αναδρομή στη μεγάλη μουσική τους πορεία.

Συμμετέχουν οι: Χρήστος Τσιαμούλης (τραγούδι-ούτι), Χάικ Γιαζιτζιάν (τραγούδι-ούτι), Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι), Μάνος Κουτσαγγελίδης (τραγούδι), Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα – λάφτα), Μανώλης Κόττορος (βιολί), Χάρης Λαμπράκης (νέι), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Κώστας Μήτσιος (λαούτο), Ανδρέας Παππάς (κρουστά).

Ο Νίκος Σαραγούδας γεννήθηκε το 1933. Με αρβανίτικη καταγωγή, ξεκίνησε ως κιθαρίστας και τραγουδιστής. Πρωτοεμφανίστηκε δίπλα στον Παπασιδέρη. Πριν από την πρώτη του ηχογράφηση το 1966, είχε τραγουδήσει ζωντανά δύο τραγούδια στην Ελληνική Ραδιοφωνία.

Το 1959 παντρεύτηκε τη Γιασεμή Κανταρτζόγλου, η οποία τον βοήθησε πολύ στο ούτι «γιατί η Γιασεμή έχει πολύ καλό αυτί» -όπως λέει ο ίδιος- και μαζί ξεκίνησαν την κοινή καλλιτεχνική τους πορεία μ’ ένα ρεπερτόριο που βασίστηκε σε τραγούδια και μελωδίες της Μικράς Ασίας.

Δύο αυθεντικοί καλλιτέχνες που τους χρωστάμε πολλά για το σεβασμό και την αγάπη με την οποία προσέγγισαν και ανέδειξαν τα στολίδια της παράδοσής μας.