Ψαραντώνης/Κατερίνα Παπαδοπούλου & Anastatica Project.

Συμμετέχει ο Σωκράτης Σινόπουλος 

Σάββατο / 10 Σεπτεμβρίου / 2016, 20.00

Το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει την σειρά συναυλιών Parklife, ένα αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά στυλ και ηχητικές επιρροές. Προσκαλώντας το κοινό να το επισκεφθεί, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί, το Πάρκο 'δανείζεται' για δύο ξεχωριστά Σαββατοκύριακα μουσικές μελωδίες και φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας σε μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης, φύσης και δημιουργίας.

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται την μουσική παράδοση της Ελλάδας, ταξιδεύει στις γωνιές της χώρας και στήνει ένα νησιώτικο πανηγύρι μέσα στην καρδιά της πόλης. 

Ο Ψαραντώνης έχει συμβάλει τα μέγιστα ώστε να ακουστεί η κρητική μουσική στα πέρατα του κόσμου “δημιουργημένη” από τα μαγικά του χέρια και την λύρα του. Σε κάθε συναυλία του υπόσχεται ένα γνήσιο κρητικό γλέντι με την φωνή του να ξεπηδά από τα βάθη του Ψηλορείτη και την λύρα του να μοιάζει με τον αέρα των ορέων. Ένα γλέντι παρμένο από την μουσική φλέβα των Ανωγείων με ρίζες από την αυθεντικότητα της τεχνικής του στην λύρα και στο τραγούδι. Ο Ψαραντώνης δημιουργεί κάθε φορά το δικό του ταξίδι στην παράδοση ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες της ψυχαγωγίας στους τυχερούς θεατές που κάθε φορά παρακολουθούν μια συναυλία του. Μέσα στην μουσική του Ψαραντώνη ζει η πανάρχαια μυθολογία της Κρήτης. Είτε μιλά για τον Δία, είτε για την κατασκευή της πρώτης λύρας, είτε εκφράζεται με την λύρα του για τη γη, την αγάπη, τον πόνο... ο Ψαραντώνης επιβεβαιώνει με την φυσιογνωμία και με την τέχνη του, τους πανάρχαιους μύθους της Κρήτης. Τους πιστεύει, τους ζει και δικαιολογημένα τους εκπροσωπεί. Αντλεί ενέργεια από αυτούς, μα και κείνοι αποκτούν ουσία και περιεχόμενο στην φωνή του και στις δοξαριές του. 

Η Κατερίνα Παπαδοπούλου και οι Anastatica Project παρουσιάζουν την καινούργια τους δουλειά, με μουσική και τραγούδια που συνθέτουν το χθες και το σήμερα του Ελληνικού και Μεσογειακού ηχοτοπίου με τρόπο γόνιμο, ευφάνταστο και δημιουργικό. Φρέσκος ήχος, ιδιαίτερος, παλιός και συνάμα νέος, από δεξιοτέχνες μουσικούς, που σμίγουν με κίνητρο την ίδια αγάπη προς αυτήν την μουσική και την διάθεση μιας καινούργιας προσέγγισης. Ο χορός, ως αναπόσπαστο στοιχείο, παρεμβάλλεται δημιουργικά σε μια αρχέγονη συνύπαρξη. Μαζί τους για την συναυλία στο ΚΠΙΣΝ είναι ο Σωκράτης Σινόπουλος στην πολίτικη λύρα. Με σπουδές στην κλασική κιθάρα, την βυζαντινή μουσική και το δημοτικό τραγούδι, ο Σινόπουλος από νεαρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα πολίτικης λύρας και λαούτου με τον Ross Daly και έγινε μέλος του συγκροτήματός του 'Λαβύρινθος'. Έχει συνεργαστεί με μουσικούς, συνθέτες και τραγουδιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΞΕΦΩΤΟ

Κατερίνα Παπαδοπούλου (φωνή)
Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι)
Τζιχάν Τούρκογλου (tarhu, σάζι)
Κυριάκος Ταπάκης (ούτι, laud)
Χαρίτων Χαριτωνίδης (bagpipe, χορός)
Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά)

Συμμετέχει ο Σωκράτης Σινόπουλος.

 

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, 20.00


Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο