Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» διοργανώνει στις 29 Μαΐου 2018 μία ξεχωριστή βραδιά και παρουσιάζει το Ορατόριο (Κοντσερτάντε) του Γιώργου Χατζηνάσιου «Το Χρονικό της Αλώσεως», στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τη συνοδεία της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλιάρα.

Η μοναδική λυρική σύνθεση του δημοφιλούς δημιουργού, Γιώργου Χατζηνάσιου, που μελοποίησε το χρονογράφημα του Γεωργίου Φραντζή για την άλωση της Πόλης, θα μας μεταφέρει νοερά στα κοσμοϊστορικά γεγονότα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης για να αναδειχθεί η αξία της ενότητας και της ομοψυχίας των Ελλήνων.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ενώ ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος ερμηνεύει τον ρόλο του Μωάμεθ. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος στον ρόλο του ιστοριογράφου αφηγητή Γεωργίου Φραντζή και οι τροβαδούροι Χρήστος Τσιαμούλης και Στέφανος Δορμπαράκης σκιαγραφούν τις τελευταίες συγκλονιστικές στιγμές της Πόλης.

Την παράσταση συνοδεύουν δύο καταξιωμένες χορωδίες: η Μικτή Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Χορωδία της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάζεται στην Αθήνα, καθώς η πρώτη παρουσίαση του έργου έγινε στην Θεσσαλονίκη, όταν η συμπρωτεύουσα ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και επαναλήφθηκε το 2007 στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μυστρά με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες AEGEAN OIL, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ A.E., το SEMELI GROUP MYKONOS και τα MEDI PRINOU.

Η αγορά εισιτηρίων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας viva.gr και τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».